Banken blokkeren betaalkaarten buiten Europa: the saga continues…

Aansluitend bij mijn blogpost van 09/11/2010 (Banken blokkeren betaalkaarten buiten Europa: de juridische gevolgen voor de gebruiker.) en 24/11/2010 (Blokkering Maestro kan (toch) worden uitgeschakeld) verwijs ik je graag naar een artikel van op de Standaard Online met de veelzeggende titel Test-Aankoop vecht blokkering Maestro aan:

BRUSSEL – De consumentenorganisatie Test-Aankoop dient klacht in bij de Raad voor de Mededinging tegen de blokkering van Maestro-betaalkaarten buiten Europa.

Blijkbaar is het laatste woord omtrent deze nieuwe cardpolicy nog niet gezegd… Alvast ben ik benieuwd wat het oordeel dienaangaande van de Raad voor de Mededinging zal zijn.

Overigens, ter info: ik houd bij verschillende banken rekeningen met debetkaarten aan en slechts één bank – ING – heeft reeds de reflex gemaakt om mij als betalingsdienstgebruiker op de hoogte te stellen van de gewijzigd policy…

(Bron: de Standaard online, 29/11/2010)

Advertenties

Over Tom Devolder
Tom behaalde in 2004 aan de Universiteit Gent zijn diploma Rechten, optie sociaal en economisch recht (grote onderscheiding). Bij het afstuderen won hij eveneens de Prijs Hof van Beroep voor beste eindverhandeling. In 2007-2008 volgde Tom de opleiding Postgraduaat Controlling & Accounting aan de Brugge Business School (www.bruggebusinessschool.be; een samenwerking tussen het VPOO en de KHBO). Van juli 2004 tot en met oktober 2009 was Tom als medewerker verbonden aan het advocatenkantoor Declerck Leterme en Partners te Harelbeke. Na een kortstondige periode zijn beroep als eenmanskantoor te hebben uitgeoefend stond hij begin 2010 mee aan de wieg van Bright advocaten. Tom legt zich voornamelijk toe op verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke materies. Ook het financieel en economisch recht, alsook het informaticarecht zijn rechtstakken waarmee hij ervaring heeft. Tom begeleidt ondernemingen niet enkel bij (buiten)gerechtelijke procedures, maar legt zich evenzeer toe op proactieve begeleiding en adviesverlening. Tom is tevens medeauteur van het verzamelwerk Recht en Internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: