ZEB ontsnapt (voorlopig) aan veroordeling

Aansluitend bij mijn post van twee weken terug, een volgende ‘episode’ in de saga tussen ZEB en de beroepsverenigingen/FOD Economie:

BRUSSEL – Er is nog geen uitspraak in rechtszaak tegen modeketen ZEB voor het niet respecteren van de sperperiode. De rechter schort de uitspraak op, in afwachting van een antwoord op een prejudiciële vraag.

Tijdens de sperperiode -enkele weken voor de koopjes officieel van start gaan- mogen in kleding- en schoenenwinkels geen kortingen aangekondigd worden. Maar het bedrijf adverteert tradtioneel in die periode wel expliciet met kortingen. Daarvoor werd het in 2009 en 2010 aangeklaagd, en ook in de voorbije sperperiode hield ZEB zicht niet aan de wet, omdat het bedrijf meent dat de wet in strijd is met de Europese wetgeving.

Voor de vermeende inbreuken in 2009 werd ZEB door de Brusselse rechtbank van koophandel vrijgesproken, maar de economische inspectie tekende beroep aan.Het was in die context dat er vandaag een zitting was.

In juni 2010 had de rechtbank van koophandel te Dendermonde het Hof van Justitie een prejudiciële vraag gesteld over de geldigheid van de wet. Het hof van Beroep wacht nu op het antwoord op die vraag voordat het een uitspraak doet. Dat is wellicht pas voor 2012.

(…)

Dus wordt opnieuw vervolgd…

Bron: De Standaard, 04/01/2010

Advertenties

Over Tom Devolder
Tom behaalde in 2004 aan de Universiteit Gent zijn diploma Rechten, optie sociaal en economisch recht (grote onderscheiding). Bij het afstuderen won hij eveneens de Prijs Hof van Beroep voor beste eindverhandeling. In 2007-2008 volgde Tom de opleiding Postgraduaat Controlling & Accounting aan de Brugge Business School (www.bruggebusinessschool.be; een samenwerking tussen het VPOO en de KHBO). Van juli 2004 tot en met oktober 2009 was Tom als medewerker verbonden aan het advocatenkantoor Declerck Leterme en Partners te Harelbeke. Na een kortstondige periode zijn beroep als eenmanskantoor te hebben uitgeoefend stond hij begin 2010 mee aan de wieg van Bright advocaten. Tom legt zich voornamelijk toe op verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke materies. Ook het financieel en economisch recht, alsook het informaticarecht zijn rechtstakken waarmee hij ervaring heeft. Tom begeleidt ondernemingen niet enkel bij (buiten)gerechtelijke procedures, maar legt zich evenzeer toe op proactieve begeleiding en adviesverlening. Tom is tevens medeauteur van het verzamelwerk Recht en Internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: