Cassatie bevestigt geldigheid camerabeelden als bewijs

In een arrest van 05/10/2010 schepte het Hof van Cassatie klaarheid inzake een gekend interpretatiegeschil inzake de Wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera’s ((B.S., 31 mei 2007 (tweede uitg.)). Het Hof besloot dat de strikte plaatsingsfinaliteit voor een vaste of mobiele camera (enkel voor misdrijven tegen personen of goederen, of om overlast te voorkomen) niet verhinderen dat het legaal opgenomen beeldmateriaal ook kan worden aangewend voor het bewijs van andere misdrijven, zoals – de in die zaak ingeroepen – schriftvervalsing. Dat berichtte vandaag De Morgen:

Alhoewel een bewakingscamera alleen geplaatst en gebruikt mag worden om misdrijven tegen personen of goederen of overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, kunnen dergelijke camerabeelden ook rechtsgeldig gebruikt worden voor het leveren van een bewijs voor andere misdrijven.

Bron: De Morgen

Advertenties

Over Tom Devolder
Tom behaalde in 2004 aan de Universiteit Gent zijn diploma Rechten, optie sociaal en economisch recht (grote onderscheiding). Bij het afstuderen won hij eveneens de Prijs Hof van Beroep voor beste eindverhandeling. In 2007-2008 volgde Tom de opleiding Postgraduaat Controlling & Accounting aan de Brugge Business School (www.bruggebusinessschool.be; een samenwerking tussen het VPOO en de KHBO). Van juli 2004 tot en met oktober 2009 was Tom als medewerker verbonden aan het advocatenkantoor Declerck Leterme en Partners te Harelbeke. Na een kortstondige periode zijn beroep als eenmanskantoor te hebben uitgeoefend stond hij begin 2010 mee aan de wieg van Bright advocaten. Tom legt zich voornamelijk toe op verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke materies. Ook het financieel en economisch recht, alsook het informaticarecht zijn rechtstakken waarmee hij ervaring heeft. Tom begeleidt ondernemingen niet enkel bij (buiten)gerechtelijke procedures, maar legt zich evenzeer toe op proactieve begeleiding en adviesverlening. Tom is tevens medeauteur van het verzamelwerk Recht en Internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: