The Bright Side n°9 | Privacybescherming op het werk

Vandaag werd the Bright Side n°9 gepubliceerd op de website van Bright Advocaten, waarin Mr. Dirk Clarysse de regels inzake privacy op het werk toelicht:

Het blijft een delicaat iets. Door een arbeidsovereenkomst aan te gaan verbinden werknemers zich er-toe hun activiteiten uit te voeren in naam en voor rekening van hun werkgever. Alle handelingen die zij in dat verband stellen worden dus geacht in functie te zijn van hun professionele activiteiten. De reali-teit is echter anders. Vaak worden via de professionele account van de werkgever ook privé e-mails verstuurd, of wordt de internettoegang voor privé aangelegenheden gebruikt. Vraag is of u dit als werkgever zonder meer mag controleren. Werknemers staan immers onder uw gezag en toezicht? Anderzijds zijn er echter ook de principes inzake privacybescherming…

U kan deze the Bright Side via deze pagina raadplegen.

Advertenties

Over Tom Devolder
Tom behaalde in 2004 aan de Universiteit Gent zijn diploma Rechten, optie sociaal en economisch recht (grote onderscheiding). Bij het afstuderen won hij eveneens de Prijs Hof van Beroep voor beste eindverhandeling. In 2007-2008 volgde Tom de opleiding Postgraduaat Controlling & Accounting aan de Brugge Business School (www.bruggebusinessschool.be; een samenwerking tussen het VPOO en de KHBO). Van juli 2004 tot en met oktober 2009 was Tom als medewerker verbonden aan het advocatenkantoor Declerck Leterme en Partners te Harelbeke. Na een kortstondige periode zijn beroep als eenmanskantoor te hebben uitgeoefend stond hij begin 2010 mee aan de wieg van Bright advocaten. Tom legt zich voornamelijk toe op verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke materies. Ook het financieel en economisch recht, alsook het informaticarecht zijn rechtstakken waarmee hij ervaring heeft. Tom begeleidt ondernemingen niet enkel bij (buiten)gerechtelijke procedures, maar legt zich evenzeer toe op proactieve begeleiding en adviesverlening. Tom is tevens medeauteur van het verzamelwerk Recht en Internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: